Monday, November 23, 2009

Genting @ 8 Nov 09

Tengah sakit kepala ni baik buat benda yang tak payah berpikir and blogging ni salah satu daripadanya la hehhehe... Tader la mmg dah lama nak update tapi tader masa...


Dalam 2 minggu lepas, 8 Nove 2009 to be exact, setelah lama memujuk and after much provocation of guilt kat hubby (cos dia pegi jakarta main golf and tinggalkan kite org kat KL nih)we all went to Genting Highlands Kota Keriangan. Saje je nak bawak budak2 jalan kat tempat sejuk dan yang penting boleh have fun sekeluarga. Saje je pegi hari Ahad so that rides banyak bukak and orang pun takler ramai sangat cos nak balik dah keje keesokan harinye....


So, ini la cerita kami...  







This is while waiting for hubby and me to decide on whether to take the all day unlimited ride for All Park or just the Outdoor park hehhehe.... Believe me, it's that long.... hahhaha and thanx to Juco Card, we finally chose the All park unlimted ride and enjoy 20% discount.



Cheeky Haikal & Alaani


 
Our first ride - Mom & Daughter



Father & Son


 
Haikal's First Bumper Car. So funny cos he dint move at all initially sampai budak yang jaga tu datang and ajar dia how to operate the car then baru OK.



Me & Kiddos near the lake. Wanted to go for the boat ride tapi tak jadi cos boleh naik berdua jek and kena paddle, penat huhuh and agak berbahaya utk Alaani.



Alamak salah pilih gambar la Hubby tutup mata taper la... rasanya ni while waiting for pirate train. Ni antara ride yang paling dot dot dot la aku rasa....



Ni pun kat pirate train rasanya... mintak tlg this young and sweet couple yang suka kacau Alaani. haaa kacau lagi dah kena amik gambar kite orang...



This is what he wanted the most, pegi Dinasour Land and boleh korek tanah untuk cari tulang dinasour. he's been bugging us to go anywhere for this, nasib baik ada. So while dia mengorek tanah, Hubby pegi beratur naik solero shot and Alaani makan tak brenti.



Ni dekat Dinousor land jugak



Ni la keje Alaani cuma tader food jek kat tangan



Hubby while waiting for the thing to move. Muka cuak giler



this is me.... Hubby kata muka tader perasaan langsung.... weih cuak la giler la.... punggung tak cecah kerusi tau masa dia jatuh tu... jantung pun mcm nak terkeluar... tapi besh besh...



This is Alaani looking up at me...



Buat2 tidur dalam ferris wheel



Apa yang si kecik ni cuba lakukan?



I loikkke this pic...



Family Pic before malam menjelma



Dah nak malam, tgh jalan nak pegi Indoor Park dekat First World Hotel. Sejuk giler dah time ni...Haikal pun dah penat... Alaani tak penat cos Mama ngan Ayah yang penat dukung...



Me and Hubby



Last ride for the nite... Muka dah penat giler except for Alaani.



Last pic taken at our hotel, Hotel Theme Park malam tuh



Day 2 - Breakfast at Hotel Resort
T

That is Alaani's version of peace... sometimes 3 fingers and sometimes all fingers pun ada... hehhe funny...


This was the last pic taken cos after that battery kong... All in all, aku rasa we had a good and fun time together. As usual Haikal selalu kena marah pasal naughty and tak dengar cakap tapi besides that aku suka sangat... cos aku tau the kids pun happy....




2 comments:

azq said...

wah, bestnya family vacation. :)
tapi, bebudak ni bila dah excited mmg lepas laku! asyik nak kena marah & kena warning aje. kdg2 mcm spoilt the mood. tapi kalau tak marah, lagi la diorg buat perangai. but dun worry, bebudak bukan ingat part kena marah tu, diorg tau seronok aje. :)

Nomy Yahya said...

besh besh.... penat memang penat esp kena dukung si kecik tu tapi seronok... and the best part is tader la koyak sangat poket tu hehehhe... cos aku pegi bukan peak time... tapi kalau ko bawak budak2 time cuti sekolah maybe koyak gak la hehehheeh....