Wednesday, July 01, 2009

Tagged By Jan and Ana


Alamak aku kena tag pun tak tahu sebab dah lama tak baca blog kengkawan…. Waahhhh waahh sangat happy dan terharu dapat award ni… hehehheheh

So 5 fakta menarik tentang Jan… sebab dia tag dulu…

1. Actually kite orang takler rapat sangat tapi somehow we do keep in touch (google chat mostly tapi since ofis aku dah block tader lagi la huhuhuh), we share our love and passion for Harry Potter hheeheh, but I cant really share her passion for the Twilight saga (sorry Jan hehehe);
2. Sangat sweet, manja dan caring;
3. Rasa sangat janggal bile cakap ‘aku’ ‘kau’ dengan jan… So dengan Jan, aku guna ‘kite’ instead hehhe…
4. Sangat suka nasi dagang Jan yang dapat di makan setahun sekali, itupun masa raya…
5. Hmmm betul kata Ana, rasanya tader orang yang tak suka Jan… As I said you are so very adorable…

Seterusnya, 5 fakta menarik tentang Ana:

1. Sama jugak macam Jan, aku pun tatau macam mana boleh rapat dengan Ana. Kite org memasing ada kawan sendiri tapi boleh rapat… We share a lot of stuff and she’s the one I turned to kalau aku ada ‘the problem’. Ana I know you know what it is and thanx for being a good listener walaupun kau selalu cakap kau suka jadi batu api;
2. Paling advance antara kawan-kawan yang dah kawin – 3 beautiful kids heheheh;
3. Shopaholic hahahhaha….. sampai dia boleh create reason to justify kenapa dia perlu beli barang itu;
4. Suka buat sesuatu ikut perasaan then ngadu kat aku hahhahahah….
5. Sangat kurus dan yang paling aku tak percaya dia boleh buang tahi lalat dia hahahhaha….

So OK tak Jan and Ana?

10 fakta tentang aku…. Hmmmm apa nak cakap ehhh hehheheh ni kena masuk bakul ker…

1. Dulu aku tak suka datang KL and kalau boleh taknak belajar kat KL. Tapi lepas masuk A-Level dah lupa diri and taknak balik JB hehehhe;
2. Aku keje kat Astro, keje takler best sangat tapi aku suka dapat jumpa artis;
3. I have 2 adorable but annoying kids;
4. Very understanding husband yang kadang2 menyakitkan hati;
5. Pernah bukak legal firm called M.Y Nor & Partners tapi dah bungkus hheheheh;
6. Suka try makanan baru tapi hubby tak adventurous;
7. Secretly aku ada list of what to do, what to eat and what to buy hmmmm…
8. Shopaholic sejak keje Astro, macam ada je benda nak kena beli….
9. Aku rasa aku ni ignorant la…. Tatau betul ke tak…
10. Hubby kata aku cranky bile dah tidur… Tu pun tatau betul ke tak….

Sekarang aku kena pilih 10 blogger lain pulak…. Sapa nak pilih ni….

1. aku nak tag Jan balik… tak kire;
2. Ana jugak;
3. Edina – pembuat cupcakes
4. Azq – Supermom
5. Yan – baru lepas bersalin…. Nanti bile dah OK jawap la k….
6. Wanniey – adikku yang berada di Jepun
7. Ellerque – yang tulisan mcam typewriter
8. Wanno – yang dah lama tak update blog
9. Siti Aida – aku tatau ko ada blog ke tak, tapi since ko rajin baca blog aku, aku tag jugak hahahahhaha
10. sesapa yang nak mengoffer kan diri….

Cukup la…. So korang2 suka ati la nak jawab ke tak k….

6 comments:

Aida said...

Hahaha sorry nomy aku xde blog...so cukuple setakat baca k :)

azq said...

abt #2: org keje astro dapat subscribe astro free tak?

*aku supermom yg ada kuasa naik angin.. heh heh*

Nomy Yahya said...

taper la aida... hehheheh
Azq - astro mmg free wooo heheh jgn jeles.... tapi tader la selalu pun jumpa artis sekali sekala je... naik angin kat anak tu perkara biasa.... tak dapek nak nolong...

Ana Malek said...

shopaholic? so not!
my mole? hikhik sampai ada yg tak kenal bila buang
btw, kalau astro free, dapat channel movie free jugak ke tak?

waniey said...

auuuuu..ade taggg. nnt wiken buat eh ;)

nuruliz said...

camaner nak buat? aku tak pandeee